Pris för glasmästare i Uppsala kan variera mycket beroende på vad det är för arbete du vill ha utfört. Vill du rama en och annan tavla så är det något alla glasmästerier klarar och har utrustning för att ta hand om på direkten. Det som kostar där är amen, det syrafria pappret och passepartouten.

Dyrare specialistarbeten för glasmästare

Det finns otaliga vackra och mycket gamla hus och kyrkor i Uppsala. När dessa ska renoveras vill det till att man anlitar en glasmästare som kan arbeta med gamla tekniker, och kan förnya ett fönster så det blir hållbart, utan att för den skull förta dess gammaldags charmiga utseende. Det kostar lite mer.

Dyrare material vid specialjobb

Att sätta upp ett maskinvalsat planglas i en ruta är inte så dyrt, men att i stället köpa ett handblåst glas med bubblor i, eller dess diametrala motsats, ett glas som återvinner energi och håller ett hus svalt på sommaren och varmt på vintern, det kostar en del. Just specialglas och större glaspartier kan kräva ett större företags ingenjörer och montörer, vilket då ger en högre kostnad.

Pris för glasmästare i Uppsala

Enkla jobb är billigare hos glasmästare i Uppsala

När det gäller glasarbeten vet man att det som inte är masstillverkat eller kan görs av vilken glasmästare som helst, kommer att kosta lite mer. Du kan möjligen få ned priset något genom att göra en del underarbete, exempelvis vid fönsterrenovering själv. Skrapa bort gammal färg, slipa och måla är sådana arbeten som klaras av den normalhändige. Just glas är dock så ömtåligt, att du kan råka ut för många missöden innan rutan väl är på plats om du gör det själv.